Kind en voeding

Kinderen zijn volop in de groei en hebben eten en drinken nodig met voldoende voedingsstoffen, zoals energie, bouwstoffen, vitamines en mineralen. Een gezonde basis is belangrijk voor een goede gezondheid in de toekomst.

In onze praktijk begeleiden wij kinderen met een voedselallergie, intoleranties voor voeding, (onbegrepen) buikklachten, overgewicht of juist ondergewicht, achterblijvende groei of een slechte eetlust. Heeft u vragen over het voedingspatroon van uw kind? Onze passie ligt in de benadering van uw kind en u als ouder. Naast de voeding kijken wij met u en uw kind naar bijvoorbeeld de omgeving, zoals school, opa’s en oma’s of de oppas, feestjes en het bewegen. Wij gaan als team aan de slag.

In onze praktijk is Wilma Hooft gespecialiseerd als kinderdiëtist. Zij begeleidt kinderen en ondersteunt de collega’s van Eetstijl inhoudelijk.

Diëtistenpraktijk Eetstijl neemt deel aan diverse projecten voor kinderen met overgewicht in de regio:

 • Ge(Zin) in Fit in de gemeente Neder- Betuwe
  Diëtistenpraktijk Eetstijl en Buurtsportcoach Joris Maier vanuit Healthclub Juliën hebben in opdracht van gemeente Neder-Betuwe voor kinderen en hun ouders het programma ‘(ge)Zin in Fit’ ontwikkeld. De kinderen krijgen begeleiding van een diëtiste, jeugdverpleegkundige, buurtsportcoach, sportinstructeur en indien nodig van een fysiotherapeut.

  Kinderen werken in groepsverband twee keer in de week, acht maanden lang aan hun conditie, kracht, coördinatie, weerbaarheid en zelfvertrouwen. Elke maand staat er een bepaalde sport centraal en de sportverenigingen uit onze dorpen zijn er zoveel mogelijk bij betrokken. Een diëtist geeft aan u en uw kind tijdens persoonlijke gesprekken en in groepsverband adviezen over gezond eten en hoe u dat het beste regelt; thuis, op school, in het weekend of op een feestje. Het programma is bedoeld voor kinderen met overgewicht in de leeftijdsgroep van 6 t/m 12 jaar. De activiteiten vinden bij voldoende animo plaats op de volgende locatie: Dorpshuis Kesteren (gymzaal), Nedereindsestraat 27B, 4041XE Kesteren.

  Wilt u meer weten of aanmelden? Neem contact op met diëtist Wilma Hooft via wilma@eetstijl.nl of via tel: 026-3390379.

  Klik hier voor de folder.

   

 • Obesitasproject in Oosterbeek voor kinderen met overgewicht
  Het project is bedoeld voor kinderen van 4 t/m 17 jaar met overgewicht. Kinderfysiotherapeut Titia Kuipers, gedragswetenschapper GGD Gelderland-Midden Gusta de Haan en diëtist Els Marcelis werken onderling samen met ouders en kind. De kinderen krijgen individueel een leuke en speelse motorische training, naast begeleiding door een diëtist en een gedragswetenschapper GGD.

  Centrale aanmelding kan via diëtist Els Marcelis els@eetstijl.nl of via telefoonnummer: 026-3390379.

  Klik hier voor de folder.

 • Project GO!
  Sinds maart 2016 worden kinderen met overgewicht en obesitas begeleid in Zetten en Herveld door een kindergezondheidscoach. Hier werkt GO! samen met het GEZ Midden Betuwe. De kindergezondheidscoach begeleidt in samenspraak met het netwerk kinderen met overgewicht en obesitas en hun gezinsleden gedurende twee jaar. Tezamen gaan de kindergezondheidscoach en het kind tijdens de behandeling op maat aan de slag met een gezondere leefstijl. In de kernen Zetten en Herveld van de gemeente Overbetuwe is GO! sinds maart 2016 actief. GO! wordt verder uitgebreid in heel OverBetuwe.

  Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met uw huisarts of kijk op de website van GO! 
Scroll naar boven