Hypertensie

verhoogde bloeddruk

Een onderdeel van de dieetbegeleiding bij een verhoogde bloeddruk is lagere inname van zout. Onbewust krijgen wij veel meer zout binnen dan goed voor ons is. Veel ‘verborgen’ zout zit in ons dagelijks brood, kaas en vlees(waren) en toevoegingen. Te veel zout bevordert een hoge bloeddruk. Ook neemt het risico op hart- en vaatziekten dan toe.

Zoutgebruik kunt u minderen door samen met de diëtist op zoek te gaan naar het verborgen zout in uw voeding. U krijgt hierover uitleg en leert hoe u door andere keuzes te maken een voeding met minder zout kunt gebruiken. Daarnaast geeft de diëtist praktische tips en advies over de bereiding van een lekkere warme maaltijd en de punten waarop u kunt letten bij “uit eten” en op vakantie gaan.

Naast de hoeveelheid zout in uw voeding is een gezond gewicht, vezelrijke voeding en voldoende lichaamsbeweging belangrijk bij een verhoogde bloeddruk.

Scroll naar boven