Jopke is per 1 februari ons team komen versterken als praktijkassistent. Voor vragen en informatie over voeding, het inplannen of verzetten van uw afspraken kunt u bellen met onze praktijk op het algemene telefoonnummer: 0263390379.
Wanneer u belt krijgt u een van de praktijkassistenten aan de telefoon. Specifieke voedingsvragen worden door Anouk, Jopke en Maya naar uw diëtist gemaild en zij zal de voedingsvraag beantwoorden.

5 maart 2021

Deze week zijn de eerste Gezonde Maaltijdboxen gebracht bij de deelnemers aan een proef in Neder-Betuwe. Twee keer in de week ontvangen zij tegen een kleine bijdrage gezonde ingrediënten met daarbij duidelijke recepten en instructies, ook op video, voor het bereiden van een lekkere maaltijd.
Hun ervaringen en tips delen zij met de initiatiefnemers die dat meenemen voor een vervolg. 

Gezonder eten, dat wil iedereen. Maar soms weet je niet precies hoe je dit moet aanpakken. Misschien denk je dat dit veel geld kost. Of wil je je er wel in verdiepen, maar heb je het te druk. De Gezonde Maaltijdbox kan je een handje helpen hierbij. De (verse) ingrediënten arriveren bij elkaar in een box, samen met duidelijke recepten die het superleuk en makkelijk maken – mét filmpje als je dat wilt – om zo’n gezonde maaltijd te bereiden. 

Vervolg

Als de proef slaagt, dan kan dit initiatief breder uitgerold worden. Het doel is daarbij op een betaalbare manier mensen te helpen die toch graag lekkerder of gezonder willen eten, maar uiteindelijk mag iedereen mee doen. Leeftijd of gezinssamenstelling maakt daarbij niet uit, iedereen is welkom!

Gezonde keuzes

De Gezonde Maaltijdbox, dit project sluit goed aan bij de doelstellingen van het ‘Lokaal Akkoord Neder-Betuwe Bloeit!’ om van Neder-Betuwe een gemeente te maken waar inwoners gezond opgroeien en ouder worden en waarin de gezonde keuze de normaalste zaak van de wereld is.

Lokale initiatieven
Lokale initiatiefnemers kunnen een uitvoeringsbudget aanvragen voor projecten, ideeën en activiteiten die eraan bijdragen dat inwoners voldoende bewegen, gezond eten en een gezonde leefstijl naleven. De ‘Gezonde Maaltijdbox’ is zo’n voorbeeld. Het is een initiatief van onder anderen een groenteboer, diëtisten, budgetcoach en buurtsportcoach/JOGG-regisseur. Zij hebben geen winstoogmerk en werken veelal met producten van Nederlandse en lokale bodem. Alles erop gericht om gezond eten voor iedereen ‘dichtbij te brengen’.

Meer weten?

Kijk eens op de website www.maaltijdboxnederbetuwe.nl

Je kunt ook mailen naar info@maaltijdboxnederbetuwe.nlBijlage: foto, vrij van rechten

Koken met de Gezonde Maaltijdbox is superleuk

Anouk is per 1 november ons team versterken als praktijkassistente. Voor vragen en informatie over voeding, het inplannen of verzetten van uw afspraken kunt u bellen met onze praktijk op het algemene telefoonnummer: 0263390379.
Wanneer u belt krijgt u een van de Anouk óf Maya aan de telefoon. Specifieke voedingsvragen worden door Anouk en Maya naar uw diëtist gemaild en zij zal de voedingsvraag beantwoorden.

Maatregelen Diëtistenpraktijk Eetstijl m.b.t. het Coronavirus:

Wij willen zorgvuldig omgaan met uw en onze gezondheid en houden daarom ter voorkoming van verspreiding van het Coronavirus de RIVM richtlijnen aan.

Per maandag 16 maart zullen wij een afspraak op het spreekuur/locatie veranderen in een telefonische afspraak. De mensen ontvangen een mail hierover of worden ruim vóór de afspraak gebeld. Afspraken waarbij wel contact nodig is, zullen zoveel mogelijk aan huis zijn of verspreid over de dag, zodat er zo min mogelijk onderling contact is.